Fönster tillverkade i Örebro

Vi utvecklar och tillverkar våra fönster själva

SVENSKA FÖNSTER OCH GLASPARTIER FÖR LÅNGSIKTIGA BEHOV

Våra vikpartier bjuder in naturen

Sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus med våra flexibla och snygga vikpartier. Här får du ljusinsläpp från golv till tak, samtidigt som du har möjlighet att öppna upp och stänga till utifrån väder och humör. Vi erbjuder vikpartier för fasader, uterum, altaner, poolhus med mera.

Samtliga vikpartier vi saluför är tillverkade i vår egen fabrik i Örebro med material av högsta kvalitet och alltid måttanpassade till ditt hus. Vi erbjuder både modeller som passar bäst för vår sommar och höst samt varianter som även håller huset varmt under en sträng och kall vinter. Läs mer nedan om de produkter som vi kan erbjuda och kontakta oss gärna direkt för att begära offert.

Schüco - en av marknadens ledande leverantörer

Vi levererar vikpartier från märket Schüco, en ledande tysk leverantör av fönster, glaspartier och dörrar som är välkända för sin fantastiska kvalitet och säkerhet. De levererar materialen som vi använder och sedan specialtillverkar vi ditt vikparti i vår egen fabrik i Örebro. Det betyder att du får ett vikparti som är måttanpassat till just ditt hus utfört med svenskt hantverk och moderna maskiner med hög precision.

Det går att få vikpartier i allt från två upp till fem sektioner och med rejält tilltagna mått så att det även går att täcka in större väggar. Kontakta oss för att få mer information om de olika alternativen och storleksbegränsningar.

Hållbara aluminiumprofiler

Våra vikpartier har en stabil aluminiumprofil som är både lätt och slitstark. Det gör att de blir lätta att öppna och stänga och att de behåller sin form och sitt snygga utseende i ur och skur.

Ta gärna en titt på Schücos utbud direkt på deras hemsida för att se några av de vikpartier som vi kan erbjuda till er kunder.

Självklart är de vikpartier som vi levererar lätta att hantera. Större glaspartier medför givetvis en viss vikt. Därför är allt monterat på smidiga, rost- och underhållsfria skenor som glider lätt och som inte kräver någon större muskelkraft för att kunna öppna och stänga. Du vill ju självklart ha en lösning som är lätt att använda i vardagen så att den verkligen blir till glädje för hela familjen.

Givetvis så är våra lösningar riktigt snygga. Det stora glaset ger en lyxig känsla och profilernas strama utformning ger ett exklusivt intryck. Det går utmärkt att få profilerna målade i olika färgtoner för att de ska passa väl ihop med ditt hus.

Välj rätt vikparti för dina behov

Vikpartier kommer med olika grad av isolering. Ska glaspartiet användas i ett uterum, ett poolhus eller på en glasveranda som huvudsakligen används under vår, sommar och höst så räcker det att välja ett glas som är anpassat för den väderleken. Det blir också aningen billigare.

Önskar du däremot ett vikparti direkt i fasaden på ditt hus som du ska kunna använda året om så krävs det ett ordentligt isolerat glas. Här finns det möjlighet att få en lösning med rejält tilltaget säkerhetsenergiglas i två lager som isoleras med argongas mellan dem för att uppnå bästa möjliga U-värde. Faktum är att dessa lösningar når en isolergrad som är godkänd för passivhus.

Denna lösning har ett bättre isolervärde än de flesta vanliga fönster. Tack vare det slipper du kallras samtidigt som du får en lösning med maximalt ljusinsläpp där du fritt kan öppna upp väggen när det är varmt nog eller om du skulle vilja vädra snabbt även på vintern.

Vikpartier för uterum

Att sätta in vikpartier kan vara ett trevligt alternativ till skjutdörrar i ett uterum. Tack vare att sektionerna viks i sidled så går det att öppna upp en större yta än om man väljer skjutpartier som alltid kräver att en sektion förblir stängd. Uterummet eller din vinterträdgård blir med några enkla handgrepp till en härligt luftig och öppen altan där man kan sitta och njuta oavsett väder. Där sitter du väl skyddad med det övertäckta taket samtidigt som det är helt öppet för luft och ljus.

Många väljer ett vikparti till sin poolbyggnad just för att kunna ha det helt öppet under dagar som man spenderar vid poolen och vill kunna gå fritt in och ut ur byggnaden.

Våra vikpartier är säkra

För din trygghet så levererar vi vikpartier som lever upp till högt ställda krav på säkerhet. Till att börja med så består glasytorna givetvis av säkerhetsglas, något som krävs för fönsterpartier som går ner till golvnivå enligt Boverkets regler. Du behöver inte oroa dig för att vikpartiet ska krossas eller spricka om någon lutar sig mot glaset eller om ett föremål råkar slå emot det.

Ramarna består av en rejält tilltagen aluminiumprofil som står emot inbrottsförsök (inbrottsskydd upp till motståndsklass 2) och vikpartierna går att komplettera med riktigt bra låslösningar som ger extra skydd till ditt hem. Du kan känna dig helt trygg med att ditt vikparti håller samma säkerhet som resten av huset.

Räkna med snabb leverans

Då våra vikpartier tillverkas direkt i vår egen produktionsanläggning i Örebro så kan vi utlova en snabb leverans. Du får alltid besked om våra leveranstider vid beställning och dessa tider lovar vi att de stämmer.

Tack vare vår moderna maskinpark och vår duktiga, engagerade och välutbildade personal så kan vi erbjuda en effektiv produktion där du får ett vikparti som håller högsta möjliga kvalitet.

Samtliga produkter slutkontrolleras noga för att säkerställa att vi levererar produkter som är 100% säkra att använda och att de kommer att hålla. Självklart får du även generösa garantier på både material och arbete. Våra montörer ser till att vikpartierna kommer på plats och att allt fungerar perfekt gällande passform och mekanik.

Begär offert på vikpartier

Vill du installera ett vikparti hos dig? Välkommen att kontakta oss så går vi igenom dina önskemål och tar fram en skräddarsydd lösning som passar just din byggnad. Vi tar fram en tydlig offert och ger dig besked kring leveranstider så att du vet exakt när du kan få installationen utförd.

Enomic Fönster Sverige AB

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

  

Kontakt

Grusgropsvägen 7
702 36 Örebro
Tel 019-603 24 40
E-post: info@enomicfonster.se

Hitta hit