Fönster tillverkade i Örebro

Vi utvecklar och tillverkar våra fönster själva

SVENSKA FÖNSTER OCH GLASPARTIER FÖR LÅNGSIKTIGA BEHOV

Skjutdörrar som skapar trivsel ute och inne

Med hjälp av skjutdörrar kan du sudda ut gränsen mellan utomhus och inomhus – när vädret tillåter det förstås. Men skjutdörrar måste också kunna hålla tätt under höst och vinter och stänga ute kyla och vind.

Skjutdörrar från Enomic gör detta med högsta kvalitet. I vårt breda utbud finns det mesta från oisolerade vind- och väderskydd till högisolerade lyftskjutdörrar, isolerade vikdörrar med ett antal olika utföranden beroende på var de ska placeras. Valmöjligheterna är stora, vi har skjutdörrar som är inåt- och utåtgående, med eller utan gångdörr med mera. Du kan även få skjutdörrar med aluminiumbeklädd utsida hos oss.

En vacker och praktisk lösning

Skjutdörrar, som även kallas skjutpartier, är både vackra och praktiska. En skjutdörr ger huset extra ljus och rymd och ökar trivseln. Skjutdörrar med kvalitet ger även en gedigen isolering, samt dämpar även eventuellt buller utifrån. Våra moderna skjutdörrar har lång livslängd och ett flertal smarta säkerhetsfunktioner som skapar trygghet.

Vi tillverkar våra skjutdörrar och andra glaspartier i vår produktionsanläggning i Örebro. Alla våra medarbetare har lång erfarenhet och vidareutbildar sig kontinuerligt för att hänga med i utvecklingen. Vi är ett modernt och framtidsinriktat företag med en modern maskinpark som garanterar en effektiv produktion av skjutdörrar och alla våra andra produkter. Vi kan alltid erbjuda hög standard och kvalitet på såväl produkter som montage.

Ett flexibelt företag med kunden i centrum

Vi är ett flexibelt och kundorienterat företag som arbetar efter kundens önskemål. Våra skjutdörrar kan anpassas för att användas på olika sätt i olika sammanhang och miljöer. Vi inspekterar det aktuella projektet, mäter upp noggrant och lyssnar alltid uppmärksamt på dina krav och önskemål.

När vi har monterat glasdörrar så är vi alltid noga med att allt ska fungera som det ska. Vi utför alltid en slutkontroll av alla partier och skjutdörrar så att vi kan vara säkra på att våra produkter håller det vi lovar. Vi har en modern och effektiv produktionslinje som gör att vi kan erbjuda snabba leveranser ut till kunden. Att hålla tiden är en hederssak – de leveranstider du får från oss är de som gäller.

Viktigt att mäta upp dina skjutdörrar

När du beställer en skjutdörr är det mycket viktigt att mäta på ett korrekt sätt. Varje millimeter kan ha betydelse i slutändan, så slarva inte. Kontrollera om golvet har några defekter för att försäkra dig om att skjutdörren kan röra sig på rätt sätt. Oavsett om du är en erfaren hemmafixare eller amatör så kan du inte ta något för givet. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta skjutdörren.

Skjutdörrar är inte jättekomplicerat att montera, men man måste ändå veta vad man gör. Rådfråga alltid en av våra erfarna hantverkare så kan du känna dig trygg i att det inte uppstår några problem med installationen. Vi lämnar givetvis garantier på utförda jobb och produkter.

Skjutdörrar i starkt och hållbart aluminium

Alla våra skjutdörrar och glaspartier är tillverkade i aluminium. Detta ämne finns naturligt i jordskorpan och tillgången är god. Det är ett mycket återvinningsbart material som tål att användas flera gånger. Aluminium är dessutom väldigt starkt och tåligt i förhållande till sin låga vikt, vilket gör att det passar perfekt för våra olika glaspartier. Glasen vi använder är av hög kvalitet vilket innebär låga U-värden. Detta är en måttstock för värmegenomgångskoefficienten, vilket anger hur bra glas eller en annan byggnadsdel isolerar. Ju lägre U-värde, desto bättre isolering.

Skjutdörrar för altan – tips och råd

Altaner är ett suveränt användningsområde för skjutdörrar. Använder du en skjutdörr som altandörr så får du flera fördelar: du kan släppa in sommarens värme och friska luft. Du kan öppna dörrarna precis så mycket du vill, utan att dörren hamnar i vägen. Detta skapar rymd i utrymmen som gränsar till altanen.

När man trycker en skjutdörr åt sidan så måste den ta vägen någonstans. Här finns det två varianter, kornisch eller pocketarmen. En dörr som löper utmed väggen kallas kornisch. Fördelen med detta system är att det är lätt att installera i en redan existerande vägg. Nackdelen är att den del av väggen som upptas av den öppna dörren också måste hållas fri.

En skjutdörr som försvinner in i själva väggen kallas för en dörr med pocketarm. Detta är den ultimata lösningen för den som är ute efter rymd och ljus. Detta kräver en större instans vid installationen och påverkar väggens isolationsförmåga.

En tredje lösning är skjutdörrar i glas som en del av en glasvägg eller ett större glasparti. Denna dörr är helt osynlig och skapar mycket rymd till rummet. Ett fantastiskt sätt att närmast upplösa skillnaden mellan ute och inne.

Skjutdörrar – isolering

En dörr som används som passage mellan altanen och huset är svaghet i husfasaden när det handlar om isolering. Isoleringsförmågan i en skjutdörr i glas mäts som sagt i u-värdet. Våra dörrar och glaspartier har låga u-värden och kommer att hjälpa dig att hålla en behaglig inomhustemperatur året om.

Skjutdörrar – säkerhet

När det handlar om säkerhet mot inbrott är det viktigt att dörren är försedd med kvalitativa lås som hindrar obehöriga från att ta sig in. Dessutom måste dörren vara så pass robust att den kan motstå ett inbrottsförsök. Altandörrar är en vanlig ingång för inbrottstjuvar – gardera dig för det genom att installera en av våra kvalitativa skjutdörrar som har stabila karmar och säkra lås.

Är du osäker på vilken skjutdörr du behöver? Du är välkommen att höra av dig till oss, vi kan ge dig tips och råd som hjälper dig att hitta rätt. Vi råder dig dessutom att låta våra kunniga och erfarna installatörer montera dina skjutdörrar – då kan du känna dig trygg i att arbetet blir korrekt utfört.

Välkommen att kontakta oss på Enomic – en ledande svensk aktör när det handlar om skjutdörrar och andra glaspartier.

Enomic Fönster Sverige AB

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

  

Kontakt

Grusgropsvägen 7
702 36 Örebro
Tel 019-603 24 40
E-post: info@enomicfonster.se

Hitta hit