Fönster tillverkade i Örebro

Vi utvecklar och tillverkar våra fönster själva

SVENSKA FÖNSTER OCH GLASPARTIER FÖR LÅNGSIKTIGA BEHOV

Vi utvecklar och tillverkar själva de fönster vi säljer och monterar

Under våra 35 år i branschen har vi utfört mer än 250 000 fönsterbyten. Våra kunder finns bland bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, byggföretag, kommuner och landsting.  Att vi tillverkar fönster med den senaste tekniken på profiler i både PVC och aluminium från en av världens största tillverkare, Schüco, gör att vi ligger i framkant för modern teknik och hållbar utveckling. Vi vet hur vi och våra kunder vill ha våra produkter och vi älskar det vi jobbar med. Så vår idé är enkel. Inga genvägar. Bara kvalitetsmaterial och rak kommunikation.

Fönsterbyte

Att byta fönster i t.ex. en bostadsrättsförening är ett relativt stort projekt som ofta sker endast en gång för en sittande styrelse. Det kan upplevas som mycket att sätta sig in i. Därför fokuserar vi på att ha en så smidig process som möjligt där vi inte bara tillverkar fönstren utan även tar ansvar för projektering, planering och montering.

Vi har lärt oss att våra kunder uppskattar att vi ser till deras situation och bidrar med en komplett lösning.

Eftersom byte av fönster innebär att vi är i andra människors hem när vi jobbar vet vi vikten av att hålla tider, visa hänsyn och respekt så att vi inte stör i vardagen mer än nödvändigt. Det brukar ofta räcka med en dag per lägenhet för att uföra fönsterbyten inklusive iordningställande och städning.

 

Läs mer om fönsterbyten här »

 

 

Andrew Fish

Försäljning
019-603 24 42
 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL INVESTERINGEN

Sido-bottenhängda fönster

Vårt inåtgående SI82 med karmdjup 82 mm är den vanligaste typen som man sätter in i flerbostadshus.

Sido- bottenhängda fönster (även kallade Dreh-Kipp) har funktionella lösningarna för vädring som standard vilket betyder att fönstret öppnas enkelt inåt när du behöver putsa det och du kan även välja att öppna bara i överkant av fönstret i ett smart vädringsläge. Våra fönster går även att få i vädringsläge vid första handtagsvridningen och sedan öppningsläge.

Våra fönsterdörrar har alltid handtagsmanövrerad dörrbroms som standard så att man kan ställa upp dörren och låsa den i valfritt öppningsläge.

 

 

Vridfönster

Vårt Nordic med karmdjup 120 mm öppnas utåt och har funktionella lösningarna med ett vädringsläge i underkant samt går att vrida runt i 170 grader för rengöring av utsidan. Detta är marknadens mest använda fönstertyp på villor och mindre fastigheter.

Nordic går även att få som sidohängda utåtgående fönster som efterliknar gamla kopplade fönster. Med små stängningshakar passar de bra in i äldre byggnader samt kulturfastigheter.

 

 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL LIVSLÄNGDEN

Fönster tillverkade i Örebro

I vår produktionsanläggning i Örebro, tillverkas alla fönsterprodukter. Vår personal har lång erfarenhet och utbildas kontinuerligt för att behålla en hög kompetens. Maskinparken är toppmodern vilket gör att produkterna håller hög standard och kvalitet. Vi har engagerade medarbetare med ett stolt yrkeskunnande.

Vi tillverkar för dig

Vi anpassar alla våra fönster efter kundens behov, med andra ord så tillverkar vi skräddarsydda fönsterprodukter med hög precision och kvalitet. Vi har alltid en slutkontroll av våra fönster och fönsterdörrar så att vi är säkra på att våra produkter håller det vi lovar. Vår moderna produktionslinje gör att vi kan erbjuda korta leveranstider ut till våra kunder. De leveranstider du får från oss är de som gäller.

Produkter med hög kvalitet

Våra profiler är uppbyggda av kraftiga flerkammarprofiler med stillastående luft som isolerar och med ett trippelt tätningssystem som gör konstruktionen otroligt tät. Som standard har vi alltid lågenergiglas i form av 3-glas. Glaset tillsammans med vårt energieffektiva profilsystem gör att vi kan leverera låga u-värden ända ner till 0,69 W/m².

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL HANTVERKET

Våra fönster tillverkar vi i underhållsfritt material

Fönsterkarm och båge tillverkas i styv PVC som är i princip helt underhållsfritt. PVC står för polyvinylklorid och tillverkas av vanligt koksalt och naturgas eller olja. Profilen har en extruderad förstärkning av aluminium för ökad stabilitet och som ger bra fäste för beslag mm.

Genom mekanisk återvinning kan fönsterprofiler malas ner för att användas som del i nya profiler. Profilerna kan återvinnas i flera cykler utan att materialet förlorar sina fysikaliska egenskaper. Vi tänker på miljön och skickar allt vårt spill till återvinning.

Grundfärgen på PVC är genomfärgad vit men kan ytbehandlas i många olika nyanser för alla typer av miljöer.

 

Vi vet faktiskt inte riktigt hur länge våra fönster håller

Vi har tillverkat fönster på detta sätt i snart 35 år och vet faktiskt inte riktigt hur länge våra fönster håller eftersom det ännu inte blivit aktuellt att byta ut fönster vi tillverkat.

Tag kontakt med oss om du vill veta mer om våra fönster.

 

Montage- skötsel- och garantier för fönster

Garantier nov 2015.pdf209 Kb
Monteringsinstruktion Adjufix.pdf958 Kb
Skötsel- och handhavandeinstruktion.pdf2 Mb
Monteringsanvisningar karmskruv.pdf619 Kb

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL TEKNIKEN

 

Specifikation

 

Material Kompositfönster med aluminiumförstärkning
Märkning P-märkta och Energimärkta
Karmdimension Bredd 82 mm 7-kammare
Konstruktionshöjd 108 mm med vår std båge
Färg

Vit RAL 9016 ut och insida, kulör som tillval

 


 
 

Komfort

 

Tätning Trippel tätning ger låga u-värden och hög komfort
U-värde

Hela konstruktionen 1,1 W/m²K går att få ner till 0,69 W/m²K
Ju bättre isolering desto lägre u-värde

Ug-värde Värde mitt på glaset 1,0 W/m²K
Ljustransmission 73 % av ljuset släpps in kallas LT-värde
Soltransmission

57 % sv solenergin släpps in kallas g-värde

Ljudreduktion Ljuddämpning glas 32db, Ctr 27db trafik
Ventilation Kan förses med spaltventil i karmen

 

 

Glas

 

Isolerglas 3-glas, P-märkta från Pilkington Vetlanda
 

Glaset består av 3 st 4 mm glas varav ett är ett energiglas
12 mm distanser mella glasen och utrymmet är fyllt med argongas

 

 

Lås & Beslag

Handtag Hoppe Lima mattkrom, låsbart som tillval
Beslag

Winkhaus Dreh/kipp, sidohängt med vädringsläge i överkant

 

 

 

Kulör

Foliering, en eller två sidor Se foliekarta
Lackering, en eller två sidor

NCS/RAL

 

Enomic Fönster Sverige AB

Copyright © 2019 All Rights Reserved.

  

Kontakt

Grusgropsvägen 7
702 36 Örebro
Tel 019-603 24 40
E-post: info@enomicfonster.se

Hitta hit