Fönsterbyte med totalentreprenad

Enomic håller i hela entreprenaden.

SVENSKA FÖNSTER OCH GLASPARTIER FÖR LÅNGSIKTIGA BEHOV

Ledande inom fönsterbyte

Enomic är idag en av Sveriges branschledande entreprenör på fönsterbyten. Det ser vi som ett resultat av vårt personliga engagemang för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare oavsett fastighetens storlek. Produktkvalitet, design, leveranstid, montage och projektledning är andra avgörande faktorer till varför man väljer oss.

Lägenhetsinnehavare beskriver ofta hur enkelt och smidigt det är att samarbeta med våra montörer. Det är vi särskilt stolta över.

Totalentreprenad med projektledning

Det är inte ovanligt att våra kunder vill ha hjälp med allt som behövs kring ett fönsterbyte. Vi förstår att det kan kännas skönt att få hjälp med hela processen, även om man givetvis vill ha egen överblick, information och få svar på frågor när de dyker upp.

Vi erbjuder en totalentreprenad med allt från möten och nödvändig information, hjälp med produktval, tidplan, kontakt med boende, provmontage, montering, städning samt besiktning utförd av en oberoende besiktningsman.

Vår projektledare är er kontakt under hela processen och deltar i uppstartsmöte, byggmöten och besiktningar och finns alltid tillgänglig för era frågor.

Våra montörer bär alltid legitimation, ID06 och har gått utbildning för certifierade montörer och våra plåtabeten utförs alltid av yrkesskickliga plåtslagare. Vi för även elektronisk personalliggare på varje projekt.  

Mycket att vinna på att göra ett fönsterbyte

Funderar du på att utföra ett fönsterbyte för att ge ditt hus ett ansiktslyft eller behöver du förbättra energieffektiviteten? Välkommen att kontakta oss på Enonic för att boka en kostnadsfri offert eller för att få vidare information.

Vi har lång erfarenhet och stora kunskaper om fönsterbyte och allt som har med fönster att göra. Vi arbetar alltid hårt för att fönsterbytet ska bli så smidigt och enkelt som möjligt för dig. Därför ingår alltid montaget i priset när vi utför ett fönsterbyte.

Tryggt fönsterbyte med Enomic

När du anlitar oss för ett fönsterbyte kan du alltid känna dig trygg. Vi levererar helhetslösningar med kvalitetsgaranti på både material och funktion. Alla priser finns preciserade på offerten som vi erbjuder – material och arbetskostnad. Du kan känna dig säker på att det inte kommer att dyka upp några oväntade kostnader.

När ett fönsterbyte ska genomföras är det en hel del man bör tänka på. Om du anlitar oss så får du kontakt med kunnig personal under hela arbetets gång.

Vi hjälper dig att hitta rätt bland alla varianter

Alla människor är unika och har olika behov i sina hem. Detsamma gäller fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Därför är det viktigt för oss att ge dig en personlig och specialanpassad service. Låter du oss utföra ett fönsterbyte så kan våra erfarna och kunniga medarbetare komma hem till dig för att presentera våra högkvalitativa fönsterprodukter. Vi genomför ett komplett fönsterbyte. Innan du beställer gör vi självklart en kontrollmätning och bokar tid för montering av dina nya fönster.

Moderna, energisnåla fönster

Våra fönster är energisnåla och passar perfekt i vårt kalla och fuktiga nordiska klimat. De stänger ute kylan och håller värmen inomhus och skapar ett trivsamt inomhusklimat. De är dessutom hållbara och tål alla klimatförhållanden. Vi har en lång och gedigen tradition i ryggen när vi utför fönsterbyte.

Starka skäl till att anlita oss på Enomic för ett fönsterbyte:

 • Vi finns i hela landet, var du än befinner dig i Sverige så kan vi hjälpa dig.
 • Alla våra produkter är måttanpassade så att de ska passa perfekt till just ditt hus eller din fastighet.
 • Våra medarbetare är välutbildade, erfarna och certifierade. Ett fönsterbyte är ett uppdrag som ställer en hel del krav på hantverkaren som utför det. Inte minst då variationen är stor och tillvägagångssättet kan vara olika från fall till fall – fasader och olika fastigheter är olika.
 • Vi erbjuder kostnadsfritt hembesök vid fönsterbyte.
 • Vi lämnar alltid fasta priser. Allt räknas ihop till en precis offert, och du betalar först efter slutfört montage. Detta skapar en extra trygghet för kunden som alltid får valuta för pengarna. Inga kostsamma överraskningar på fakturan.
 • ROT-avdraget är mycket fördelaktigt för privatkunder, som får möjlighet att dra av halva arbetskostnaden för hushållsnära uppdrag. Vi gör avdraget direkt på fakturan, ingen administrativt extrajobb för dig.

Vi har som sagt de kunskaper som krävs för att kunna utföra ett fönsterbyte på ett tillfredsställande sätt. Vi tar all uppdrag på lika stort allvar – och gör ett lika bra jobb oavsett om det handlar om en privatperson eller en större fastighetsägare.

Fönsterbyte – tips från experten

Den första aspekten som är viktig att tänka igenom innan ett fönsterbyte är utseendet. Här finns det mycket att ta ställning till. Storlek och form, hur spröjs och poster ska vara utformad, färgval. ska det vara modernt eller gammaldags, vilka solskydd (gardiner, persienner) passar bäst?

På Enomic kan vi erbjuda fönster i en stor mängd storlekar och former och du behöver alltså inte begränsa dig till något standardmått. Välj själv den storlek och form som kan ge ditt hem ett lyft vid ett fönsterbyte.

Detaljer kan skapa en vacker utsida

Med hjälp av spröjs och poster kan vi hjälpa dig att skapa klassiska stilrena fönster i olika varianter, helt beroende på hur de kombineras. Med hjälp av mycket glasyta och raka kanter så uppnås en modernare stil. Bara fantasin sätter gränser när det handlar om fönsterbyte. Det finns även gott om färger och ytbehandlingar att välja på. Tillbehör som persienner, gardiner, handtag och ventiler går också att variera i flera olika stilar.

Prestandan är nästa steg

När du har bestämt vilket utseende du vill ha på dina nya fönster är det dags att gå över till de mer tekniska detaljerna. Ett bra tips inför ett fönsterbyte är att ta en ordentlig titt på miljön runt huset. Är det bullrigt och det behövs extra skydd mot inbrott, väder eller vind? Det är viktigt att hitta fönster som passar till just din bostad eller fastighet.

Här är några punkter som kan vara bra att tänka på:

 • Hur påverkas mina fönster av väder och vind?
 • Bör man ha inbrottsskydd på alla fönster eller bara på några av dem?
 • Behövs extra bullerreducering på grund av tung trafik i närheten eller andra besvärliga ljudförutsättningar?
 • Hur ligger solen på? Kan solljuset bli störande?
 • Ska fönstren öppnas inåt eller utåt?

Behöver du extra skydd mot vädret så rekommenderas aluminiumbeklädda fönster som står emot de flesta klimat på ett suveränt sätt. Även moderna PVC-fönster är mycket bra i skandinaviskt klimat.

För extra skydd så rekommenderas förstärkta fönsterkonstruktioner som är svåra att bryta upp. Solskyddsglas skyddar på ett mycket bra sätt mot besvärande solljus.

Vilken fönsterupphängning passar dig bäst?

När det handlar om upphängning finns det också en hel del att välja mellan. Vridhängda, sidhängda, fasta eller överkantshängda fönster är de vanligaste alternativen. Innan du inleder ditt fönsterbyte rekommenderar vi att du hör av dig till oss om du är det minsta osäker. Vi kan ge dig tips och råd som kan göra fönsterbytet till en dans.

Välkommen att kontakta oss på Enomic för ett fönsterbyte redan idag – du kommer inte att bli besviken!

Thomas Torrbacka

Projektledare
019-603 24 61
 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL INVESTERINGEN

Steg för steg

Enomic kontaktar dig och bokar en tid för ett besök på plats. Vi utför en uppmätning av fönstrens konstruktion och fasadens utseende. Utifrån detta, samt era önskemål och behov, tar vi sedan fram ett åtgärdsförslag för ett lyckat fönsterbyte. 

. Planering och konstruktion
En tid- och leveransplan tas fram innan fönsterentreprenaden påbörjas. Parterna kommer gemensamt fram till när projektet ska börja och i vilken ordning montaget ska ske. 
. Tillverkning
All tillverkning sker i vår fabrik i Örebro där vi genomgående arbetar med underhållsfria material. Det geografiska läget och vår flexibilitet gör att service och support alltid finns nära dig. 
. Provmontage
Vid ett provmontage sätter vi in flera fönster i en utvald lägenhet. När vi är överens får en oberoende besiktningsman ge sitt godkännande om utförandet. Detta blir sedan vår referens för resten av entreprenaden. 
. Leverans och montering
Leverans och montering sker enligt en gemensamt uppgjord tidsplan. Vi tar ansvar för avisering till de boende i fastigheten. Fönsterbytet sker snabbt och smidigt. Vanligtvis tar det ca en dag per lägenhet. 
.

Slutbesiktning
Efter delbesiktningar gör vi tillsammans en slutbesiktning och även uppföljningar för att säkerställa att avtalade tjänster och arbeten har utförts. 

 

 

 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL LIVSLÄNGDEN

Certifierade montörer

Certifiering av Enomic Fönsters Montageteam

För ett lyckat resultat räcker det inte med att få ett fönster i absolut toppklass, montaget måste följa samma mönster. Vår projektledare, som har stor yrkeskunnighet och erfarenhet kring alla moment som finns runt ett fönsterbyte, utbildar fortlöpande arbetsledare och montörer så att alla är uppdaterade på alla regler som gäller för utförandet av fönsterbytet. 

Certifieringen genomförs i två steg, varav steg 1 omfattar alla som i samband med entreprenaden kommer i kontakt med boende/kunder, medan steg 2 gäller för arbetsledande personal.

 

Steg 1

 • Produktkännedom

 • Injustering

 • Ingående material

 • Utförande

 • Nyckelhantering

 • Reservdelar

 • ID-06

Steg 2

 • Grundläggande regler i ABT 07

 • Lagar och avtal

 • Skyddsarbete

 • Mötesrutiner

 • Kontrollsystem

 • Enomic Fönster kvalitét och miljöpolicy

 • Rapporteringssystem.

Enomic Fönster Sverige AB

Copyright © 2021 All Rights Reserved.

  

Kontakt

Grusgropsvägen 7
702 36 Örebro
Tel 019-603 24 40
E-post: info@enomicfonster.se

Hitta hit