Fönster tillverkade i Örebro

Vi utvecklar och tillverkar våra fönster själva

SVENSKA FÖNSTER OCH GLASPARTIER FÖR LÅNGSIKTIGA BEHOV

Underhållsfria Fönster för alla typer av byggnader

Enomic levererar fönster av högsta kvalitet som är underhållsfria, har utmärkta isolervärden och där ni själva kan välja exakt hur ni vill att era fönster ska se ut. Självklart är det möjligt att få måttbeställda fönster, altandörrar och glaspartier som alla är anpassade till svenskt klimat. Vi tillverkar alla fönster på plats i vår fabrik i Örebro, men levererar givetvis till hela landet, inklusive montering.

Under våra 35 år i branschen har vi utfört fler än 250 000 fönsterbyten. Våra kunder finns bland bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, byggföretag, kommuner och landsting. Privatkunder hittar vårt sortiment här.

Vi tillverkar fönster med den senaste tekniken för profiler i både PVC och aluminium från en av världens största tillverkare Schüco. Det gör att vi ligger i framkant gällande modern teknik och hållbar utveckling. Vår idé är enkel: Inga genvägar. Bara kvalitetsmaterial och rak kommunikation.

BEGÄR OFFERT PÅ FÖNSTERBYTE

Fönsterbyte

Att byta fönster i exempelvis en bostadsrättsförening är ett relativt stort projekt som i normalfallet endast görs en gång vart tjugonde till trettionde år (med våra produkter troligtvis med ännu längre intervaller). Det kan därför upplevas som att det är mycket att sätta sig in i. För att göra det enklare för er fokuserar vi på att ha en så smidig process som möjligt där vi inte bara tillverkar fönstren utan även tar ansvar för projektering, planering och montering. Vi har lärt oss att våra kunder uppskattar att vi ser till deras situation och bidrar med en komplett lösning.

Eftersom byte av fönster innebär att vi är i andra människors hem när vi jobbar vet vi vikten av att hålla tider, visa hänsyn och respekt så att vi inte stör i vardagen mer än nödvändigt. Det brukar ofta räcka med en dag per lägenhet för att utföra fönsterbyten inklusive iordningställande och städning.

Kostnad för fönsterbyte beror givetvis på hur många fönster som ska bytas ut, hur stora fönstren ska vara, vilka funktioner som önskas och om det tillkommer extra detaljer som exempelvis fönster med spröjs.

Läs mer om fönsterbyten här »

Förändra fasaden med nya fönster

När man planerar ett fönsterbyte så finns det stora möjligheter att uppdatera byggnadens fasad och känslan i rummen. Känns huset instängt och mörkt så finns här chansen att åtgärda det genom att välja fönster i ett annat format. Tänk bara på att det kan behövas ett bygglov för en radikal förändring av byggnadens utseende. Vi hjälper er gärna med denna fråga..

Genom att utöka glasytan kan man få ett bättre ljusinsläpp och med våra välisolerade fönster så behöver inte en större fönsteryta betyda ett sämre isolerat hus.

Även i fall där utseendet hos ett äldre hus har förvanskats av senare renoveringar så kan vi hjälpa er med att återställa byggnadens ursprungliga karaktär, samtidigt som ni får fönster som är anpassade till moderna krav på isolering och komfort.

Lönar sig billiga fönster?

Det här är en fråga där man måste välja sitt perspektiv. Visst kan det kännas som att det lönar sig att köpa billiga fönster om man tittar på det kortsiktigt. Det kostar en del att byta alla fönster i en hyresfastighet eller en bostadsrättsförening, så det är lätt att man börjar vända på kronor och ören för att hitta det bästa priset. 

Vi tycker istället att ni bör fråga er: Vad får vi egentligen för priset? Billiga fönstertyper har ofta brister i material eller i isolervärde. Hos oss får fönster som håller en extremt hög kvalitet och som dessutom isolerar mycket väl och hjälper er att spara pengar på uppvärmningen. Dessutom så får ni dem till ett rimligt pris - ett pris där ni får en bra balans mellan kvalitet, service och prislapp. Våra fönster håller dessutom längre än vad många av våra konkurrenter kan lova.

 

 

Andrew Fish

Försäljning
019-603 24 42
 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL INVESTERINGEN

Våra fönstertyper

Hos oss är det möjligt att få fönster som är helt anpassade till de egna önskemålen gällande funktion, färg och utförande. Förutom de två fönstertyper som beskrivs nedan så är det även möjligt att få fasta fönster, glaspartier, skjutfönster, vikpartier med mera. Här beskriver vi de typer av fönster som vi levererar mest av.

Sido-bottenhängda fönster

Vårt inåtgående fönster SI82 med karmdjup 82 mm är den vanligaste typen som man sätter in i flerbostadshus.

Sido- bottenhängda fönster (även kallade Dreh-Kipp) har funktionella lösningarna för vädring som standard vilket betyder att fönstret öppnas enkelt inåt när du behöver putsa det och du kan även välja att öppna bara i överkant av fönstret i ett smart vädringsläge. 

Våra fönster går även att få i vädringsläge vid första handtagsvridningen och sedan öppningsläge.

Våra fönsterdörrar har alltid handtagsmanövrerad dörrbroms som standard så att man kan ställa upp dörren och låsa den i valfritt öppningsläge.

 

 

Vridfönster

Vårt fönster Nordic med karmdjup 120 mm öppnas utåt och har funktionella lösningarna med ett vädringsläge i underkant samt går att vrida runt i 170 grader för rengöring av utsidan.

Detta är marknadens mest använda fönstertyp på villor och mindre fastigheter.

Nordic går även att få som sidohängda utåtgående fönster som efterliknar gamla kopplade fönster. Med små stängningshakar passar de bra in i äldre byggnader samt kulturfastigheter. Givetvis är det möjligt att få dem både med och utan fönsterspröjs för att du ska kunna få ett utseende som passar väl ihop med byggnadens stil och dina estetiska önskemål.

 

 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL LIVSLÄNGDEN

Fönster tillverkade i Örebro

I vår produktionsanläggning i Örebro, tillverkas alla fönsterprodukter. Vår personal har lång erfarenhet och utbildas kontinuerligt för att behålla en hög kompetens. Maskinparken är toppmodern vilket gör att produkterna håller hög standard och kvalitet. Vi har engagerade medarbetare med ett stolt yrkeskunnande.

Produkter med hög kvalitet

Våra profiler är uppbyggda av kraftiga flerkammarprofiler med stillastående luft som isolerar och med ett trippelt tätningssystem som gör konstruktionen otroligt tät. Som standard har vi alltid lågenergiglas i form av 3-glas. Glaset tillsammans med vårt energieffektiva profilsystem gör att vi kan leverera låga u-värden ända ner till 0,69 W/m².

Vi tillverkar specifikt för er

Vi anpassar alla våra fönster efter kundens behov, med andra ord så tillverkar vi skräddarsydda fönsterprodukter med hög precision och kvalitet. Vi har alltid en slutkontroll av våra fönster och fönsterdörrar så att vi är säkra på att våra produkter håller det vi lovar. Vår moderna produktionslinje gör att vi kan erbjuda korta leveranstider ut till våra kunder. De leveranstider ni får från oss är de som gäller.

 

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL HANTVERKET

Välj underhållsfria fönster som håller länge

Våra fönster har fönsterkarm och båge som tillverkas i styv PVC. Materialet är i princip helt underhållsfritt och profilen har en extruderad förstärkning av aluminium för ökad stabilitet som dessutom ger bra fäste för beslag mm.

Grundfärgen på PVC är genomfärgad vit men kan ytbehandlas i många olika nyanser för alla typer av miljöer så att ni får fönster som passar perfekt ihop med er fastighet - oavsett om det handlar om fönster till ett radhusområde eller en större fastighet med många lägenheter.

Gällande livslängden så kan vi bara säga att den är lång - riktigt lång! Vi har tillverkat fönster på detta sätt i snart 35 år och vet faktiskt inte riktigt hur länge våra fönster håller eftersom det ännu inte har blivit aktuellt att byta ut de fönster som vi har tillverkat.

Så länge fönstren hålls rena och man smörjer gångjärnen någon gång ibland så behöver man inte fundera mer över underhållet, och 35 år eller mer är en klart längre livslängd än vad många av våra konkurrenter kan matcha. Kort sagt, ni får fönster som håller länge och som fungerar i ur och skur, utan att ni behöver skrapa, kitta eller måla.

Är PVC-fönster verkligen miljövänliga? Vi skulle säga ja. Visst handlar det om ett plastmaterial, men genom mekanisk återvinning kan fönsterprofiler malas ner för att användas som del i nya profiler. Profilerna kan återvinnas i flera cykler utan att materialet förlorar sina fysikaliska egenskaper - smart cirkulärt tänk och återanvändande av resurser helt enkelt. Vi tänker på miljön och skickar allt vårt spill till återvinning.

Montage, skötsel och garantier för fönster

Garantier nov 2015.pdf209 Kb
Monteringsinstruktion Adjufix.pdf958 Kb
Skötsel- och handhavandeinstruktion.pdf2 Mb
Monteringsanvisningar karmskruv.pdf619 Kb

ENOMIC FÖNSTER - SER TILL TEKNIKEN

Tekniska specifikationer för våra fönster.

Specifikation

 

Material Kompositfönster med aluminiumförstärkning
Märkning P-märkta och Energimärkta
Karmdimension Bredd 82 mm 7-kammare
Konstruktionshöjd 108 mm med vår std båge
Färg

Vit RAL 9016 ut och insida, kulör som tillval

 


 
 

Komfort

 

Tätning Trippel tätning ger låga u-värden och hög komfort
U-värde

Hela konstruktionen 1,1 W/m²K går att få ner till 0,69 W/m²K
Ju bättre isolering desto lägre u-värde

Ug-värde Värde mitt på glaset 1,0 W/m²K
Ljustransmission 73 % av ljuset släpps in kallas LT-värde
Soltransmission

57 % sv solenergin släpps in kallas g-värde

Ljudreduktion Ljuddämpning glas 32db, Ctr 27db trafik
Ventilation Kan förses med spaltventil i karmen

 

 

Glas

 

Isolerglas 3-glas, P-märkta från Pilkington Vetlanda
 

Glaset består av 3 st 4 mm glas varav ett är ett energiglas
12 mm distanser mella glasen och utrymmet är fyllt med argongas

 

 

Lås & Beslag

Handtag Hoppe Lima mattkrom, låsbart som tillval
Beslag

Winkhaus Dreh/kipp, sidohängt med vädringsläge i överkant

 

 

 

Kulör

Foliering, en eller två sidor Se foliekarta
Lackering, en eller två sidor

NCS/RAL

 

Enomic Fönster Sverige AB

Copyright © 2021 All Rights Reserved.

  

Kontakt

Grusgropsvägen 7
702 36 Örebro
Tel 019-603 24 40
E-post: info@enomicfonster.se

Hitta hit